Uređenje balkona na jedinstven način!

Terase ili balkoni nekima predstavljaju omiljen dio doma. Mnogi prilikom kupnje stana ili kuće dodatnu pozornost obraćaju prostorima koji su na otvorenom. Često se pronađe idealan stan ili kuća po mjeri, ali vas ne zadovolji veličina ili oblik terase ili balkona. U slučajevima kada imate premalen balkon, treba voditi računa o nabavci praktičnog namještaja koji će se lako pomicati i održavati.


Kod malenih balkona i terasa preporučamo da se odlučite za stoliće i stolce koji su rasklopivi. Na taj ćete način preko zime lako moći ukloniti namještaj sa balkona, ili ga smjestiti u neki kutak gdje vam neće smetati. Izaberite malene stolice koje nemaju naslona, ovalnih ili okruglih oblika i sa moguććnošću da se jedna stavi na drugu.
Prilikom kupnje namještaja za balkon ili terasu, obratite pozornost na činjenicu je li namještaj vodonepropusan. Nikome nije u interesu da svaki put kada padne kiša unosi sav namještaj u kuću. Osim konkretnih komada namještaja, savjetujemo vas da u trgovinama pronađete neki multifunkcionalan komad koji će služiti za skladištenje stvari, ali i za sjediti (škrinje).
Ukoliko ste ljubitelj cvijeća, na balkonsku ogradu, ili ogradu od terase posadite lončanice ili neko od visećeg bilja. Danas postoje razni oblici tegli i vaza koje se mogu kupiti u bolje opremljenim trgovinama. Ako vam je prostor okrenut tako da sunce lupa cijeli dan, morat ćete kupiti suncobran i postolje za njega. Ni cvijeće ne bi smjelo biti izloženo cjelodnevnom udaru sunca jer će se posušiti. U slučajevima kada imate veliku terasu, predlažemo da na pročelje kuće ugradite sklopivu tendu.
Često se na balkonima za lošeg vrmena sakuplja voda od kiše. Svaki bi od njih trebao imati odlijev kroz kojeg voda odlazi van. Tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, održavajte i dalje svoj balkon i terasu čistima, nemojte te prostorije zanemarivati jer će vam kod proljetnog čišćenja biti puno lakše.

Popularni postovi