Jabuka - simbol zdravlja i ljepote

Evo par savjeta kako da od jabuke dobijete ono najbolje.Naime jabukvo sirće je jedan od najboljih neprijatelja masnih naslaga,a evo par korisnih stvarčica koje će vas sigurno zanimati o ovom napitku.


VIŠAK KILOGRAMA...

Jabukovo sirće poznato je kao prirodni lijek za ubrzavanje metabolizma i regulisanje tjelesne težine, a Megan Fox samo je jedna od hollywoodskih ljepotica koje redovno konzumiraju jabukovo sirće kako bi održale vitku liniju. Ukoliko i vi želite da se riješite viška kilograma prije svakog obroka popijte čašu tople vode u kojoj je razmućena jedna kašičica ovog napitka. Pored toga što će ubrzati metabolizam jabukovo sirće će očistiti organizam od štetnih materija.

ZA ZDRAVU KOSU...

Da bi vam kosa bila lijepa, zdrava, sjajna i bez peruti pomoći će samo jedna kašika jabukovog sirćeta razmućena u 125 ml obične vode. Ovu tečnost koristite kao regenerator.

PROTIV OPEKOTINA...

Da biste ublažili bol, a rane od opekotina što prije zarasle na oštećenu kožu nanesite nekoliko kapi razrijeđenog jabukovog sirćeta jer ovaj napitak podstiče izgradnju kože i vezivnog tkiva. Takođe, ova tečnost daje pozitivne rezultate u liječenju masne kože.

ZA BIJELE ZUBE...

Jabukovo sirće izbijeliće vaše zube i uljepšati osmijeh. Jednu kašiku sirćeta pomiješajte sa vodom i redovno ispirajte zube ovom tečnošću, ali budite oprezni jer sirće u velikim količinama može da ošteti zubnu gleđ.

Popularni postovi