MLIJEKO - provjeren doktor


Istočnjačka tradicionalna medicina donijela nam je niz alternativnih lijekova čije su zdrave osobine nakon mnogo stoljeća i dokazane.Jedan od tih lijekova je mlijeko jer  se u islamskoj literaturi dosta nagovještava njegova ljekovitost i podstiče na njegovu svakodnevnu upotrebu.Evo šta je tim "Uredi baštu" pripremio za vas.

Da je mlijeko zdravo nije nikakva novost, no ono što jest novost je posljednje istraživanje koje je pokazalo da svakodnevno uzimanje mlijeka znatno smanjuje mogućnost pojave malignih bolesti crijeva.Tačnije samo 2 I pol dcl Da je mlijeko zdravo nije nikakva novost, no ono što jest novost je posljednje istraživanje koje je pokazalo da svakodnevno uzimanje mlijeka znatno smanjuje mogućnost pojave malignih bolesti crijeva.

Mlijeko je odličan lijek za brisanje posljedica stresa. Njemački su znanstvenici dokazali da ispijanje čaše toplog mlijeka redovito prije spavanja odmara mozak. Čaša mlijeka odličan je lijek protiv stresa, zaključili su njemački znanstvenici proučavajući utjecaj namirnica na stres.

Tragajući za idealnim preparatom koji bi umanjio stres i njegov poguban utjecaj na organizam, možda nismo ni slutili da nam je nadohvat ruke namirnica koja pomaže u borbi protiv tjeskobe, razdražljivosti, napetosti i drugih problema koje izaziva svakodnevan stres. Mlijeko, često zanemareno kao namirnica, umiruje i blagotvorno djeluje na mozak. 


Njemačko je istraživanje pokazalo da su fosfolipidi u mlijeku pravi blagoslov za ljude pod stresom. Iako mnogi smatraju da je mlijeko zbog masnoća i izazivanja alergija potrebno izbjegavati te ga mnogi ne podnose, znanstvenici ga preporučuju. 
Istraživači sa sveučilišta u Trieru dokazali su da pijenje mlijeka donosi ravnotežu i vraća kognitivne sposobnosti koje su ugrožene stresom. Zato čaša mlakog mlijeka prije spavanja 'briše' težak dan i olakšava san.

PRIKLJUČITE NAM SE I NA FACEBOOK-U  UREDI BAŠTU 

Popularni postovi