PRIRODNA MEDICINA - Mrkva
Mrkva je osnovna namirnica za detoksikaciju tijela jer je bogata antioksidansom.
Dokazano je da je mrkva najveći izvor beta – karotena koji se u tjelu pretvara u vitamin A.
Vitamin A koji sadži mrkva je dobar za pravilan rad imunog sustava. Mrkva sadrži veliku kolicinu vlakana koja pomažu pri balansiranju razine šećera u krvi.
Vlakna inace pridonose dužem osjećaju sitosti te se mrkva preporucuje za osobe koje paze na svoju težinu a i bogata je hranjivim tvarima i niskokalorična je.
Mrkva poboljšava zdravlje srca, pluća i vida.
Najbolji način pripremanja mrkve je kuhana na pari 5 minuta jer tako pripremljena mrkva je dobrog ukusa
a i lakše probavljiva te se iz nje bolje apsorbira mnogo hranjivih tvari.
Treba napomenuti da je beta – karoten pigment koji u velikim kolićinama može
promjeniti boju vaše kože u narandžastu, tako da ne treba pretjerivati sa unosom mrkve u organizam.
recepti-lijecenje.com
Dokazano je da je mrkva najveći izvor beta – karotena koji se u tjelu pretvara u vitamin A.
Vitamin A koji sadži mrkva je dobar za pravilan rad imunog sustava. Mrkva sadrži veliku kolicinu vlakana koja pomažu pri balansiranju razine šećera u krvi.
Vlakna inace pridonose dužem osjećaju sitosti te se mrkva preporucuje za osobe koje paze na svoju težinu a i bogata je hranjivim tvarima i niskokalorična je.
Mrkva poboljšava zdravlje srca, pluća i vida.
Najbolji način pripremanja mrkve je kuhana na pari 5 minuta jer tako pripremljena mrkva je dobrog ukusa
a i lakše probavljiva te se iz nje bolje apsorbira mnogo hranjivih tvari.
Treba napomenuti da je beta – karoten pigment koji u velikim kolićinama može
promjeniti boju vaše kože u narandžastu, tako da ne treba pretjerivati sa unosom mrkve u organizam.
recepti-lijecenje.com