Pretvorite dvorište u ljetnu oazu

Ukoliko želite da od svog dvorišta napravite multifunkcionalan prostor u kom biste predstojeće letnje dane mogli da provedete u kućnoj atmosferi, a ipak na svežem vazduhu, evo predloga za vas: Osmislite aktivnosti koje će vam prijati i podelite dvorište tako da za svaku od tih aktivnosti imate poseban kutak.
Sa relativno malo novca, možete podeliti dvorište na prostor gde ćete tokom leta jesti i kuvati, mesto dovoljno udobno da možete potpuno da uživate u trenucima za odmor, prostor gde ćete saditi biljke i mesto gde će deca moći da se igraju.
 
PROSTOR ZA LETNJU TRPEZARIJU
Pokušajte da podelite dvorište tako da celine budu odvojene kako biste u svakoj od njih mogli potpuno da uživate. Prostor u kome planirate letnju trpezariju, prilagodite načinu ishrane vaše porodice. Ovde smestite sve što vam treba za lake, letnje obroke i ostavite dovoljno prostora za baštensku garnituru koja je dovoljno komforna da se tokom obroka tu okupi cela porodica.
 

PROSTOR ZA ODMOR
Prostor u kom želite potpuno da se opustite i odmorite uredite u stilu koji odgovara vašem senzibilitetu. Postarajte ste da vam bude udobno i da se okružite bojama koje vam prijaju i stvarima koje volite. Ovako ćete sebi svakodnevno moći da priuštite kvalitetan odmor i opuštanje.


 PROSTOR ZA BAŠTOVANSTVO
Ako volite da uzgajate biljke, prostor dvorišta koji ste odvojili specijalno za to, daće vam priliku da se relaksirate, ali i da budete korisni. Ukoliko odlučite da gajite povrće, smestite mini povrtnjak blizu dela dvorišta rezervisanog za obroke. Uvećajte uživanje u letnjim jelima paradajzom, krastavcima, paprikom, jagodama, malinama i drugim voćem i povrćem koje ste sami odgajili. Samo prošetajte , uberite plodove i uživajte u ukusu vašeg proizvoda. Ukoliko ste više zainteresovani da u svojoj bašti gajite ukrasne biljke, neka ovaj deo dvorišta bude blizu dela rezervisanog za odmor, koji ćete upotpuniti uživanjem u mirisu i bojama omiljenog cveća.

 PROSTOR ZA DECU
Kada planirate uređenje svog dvorišta, ne zaboravite ni na svoje najmlađe. Za njih uredite poseban kutak gde će imati slobodu da se igraju i dočekuju drugare. Malo dečije casrstvo neka bude dovoljno daleko od vašeg prostora da i jedni i drugi možete da osetite slobodu, ali ipak dovoljno blizu da su vam na oku.
 
Ovakav način uređenja dvorišnog prostora ne mora da košta mnogo. Uz malo organizacije i kreativnosti svoje dvorište možete pretvoriti u sopstveni, multifunkcionalni vrt koji vam pruža sve udobnosti, u koji uvek možete da pobegnete.

zena.blic.rs

Popularni postovi