DA LI STE ZNALI ???



carrot.jpg

Prerezana mrkva izgleda kao ljudsko oko. Zjenica, iris i zrakaste linije izgledaju baš kao pravo ljudsko oko. … I da, nauka sada pokazuje da mrkva značajno stimulira protok krvi prema očima i njihovu funkciju.

 

tomatoes

Paradajz ima 4 komore i crven je. Srce je crveno i ima 4 komore. Sva istraživanja pokazuju da je paradajz zaista odgovarajuća hrana za srce i krv

 

grapes

Grožđe visi u grozdu koji je oblika srca. Svako zrno izgleda kao krvna ćelija i sva istraživanja sada ukazuju da je grožđe također značajna hrana koja revitalizira srce i krv


 

walnut.jpg


Orah izgleda kao mali mozak, sa lijevom i desnom polutkom, gornji cerebrum i donji cerebellum. Čak i bore ili kanali na orahu su kao neo-cortext.  Sada se zna da orah pomaže razvoju preko 30 neuro-transmitera za funkciju mozga.

 

kidneybeans
Grah ustvari održava funkciju bubrega, i grah izgleda upravo kao ljudski bubreg.

celery.jpg

Celer izgleda baš kao kosti. Ovo povrće je specijalno usmjereno za jačanje kostiju. Kosti su 23% sodium i ova  biljka  također sadrži  23% sodiuma. Ako nemate dovoljno sodiuma u svojoj dijeti, tijelo to izvlači iz kostiju, oslabljujući kosti. Jedući celer,  nadograđujemo potrebe kostiju.
 

avocardo.jpg

Patlidžan, Avokado i Kruške potpomažu zdravlje i funkcioniranje  materice i grlica materice žena – oni izgledaju baš kao ti organi.  Današnja istraživanja pokazuju da, kada žena jede 1 avokado na sedmicu, to balansira hormone, eliminira neželjenu debljinu u trudnoći i pervertira rak grlica materice.  I, kako je to čudno?... uzme tačno 9 mjeseci da avokado naraste od cvijeta do zrelog ploda. Prisutno je preko 14.000 phytolitic kemijskih sastojaka u hranljivosti jednog od tih plodova (moderna znanost je proučila i imenovala samo 141 od njih).

 

figs

Smokve su pune sjemenja i često se pojavljuju u paru kad rastu. Smokve pojačavaju mobilnost muške sperme i povećavaju broj sperme također, u prevazilaženju muškog steriliteta.

 

Kumura

Slatki krompir izgleda kao pankreas i ustvari balansira glycemic index dijabetesa

 

olives

Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika


 
citrus
Grejp, naranče i ostali citrusi izgledaju baš kao mliječne žlijezde žene i ustvari pomažu zdravlju grudi i kretanje limfe u i oko grudi

 
onions
Luk izgleda kao ćelije u tijelu. Današnja istraživanja pokazuju da luk pomaže čišćenju otpadaka iz svih tjelesnih ćelija. Luk čak izaziva suze koje  ispiraju epitelijalne slojeve očiju.

 
Banana, krastavac, zuchini i više nego ciljano ukazuju na veličinu i snagu muških seksualnih organa.

Kikiriki ima duboki učinak na testise i seksualni libido. Kikiriki je, kao hrana za muškarce, zabranjen od crkve u vrijeme srednjeg vijeka. Većina ljudi ne shvataju da arginin, glavna komponenta Viagre, dolazi od kikirikija.

 

Popularni postovi