Priprema zimnice kreće SAD

Priprema zimnice
Neke sitne stvari vezane za pripremu zimnice se retko spominju u receptima jer se podrazumevaju. A šta ako prvi put pripremate zimnicu, kako ćete znati šta je podrazumevano? Kako biste izbegli iznenađene poglede i komentare "Pa kako nisi znala ?!" od starijih osoba oko vas evo par saveta.


*Voće i povrće koje odabrete za zimnicu mora biti zdravo. Dobro ga operite, osušite i očistite od peteljki i semenki.

*Voće oljuštite neposredno pre pripreme kako ne bi promenilo boju i izgubilo dragocene vitamine.

*Kada koristite šećer obavezno pazite da se rastopi do kraja.

*Tegle nemojte nikada puniti do vrha.

*Pre nego što zatvorite tegle, obrišite ivice od ostatka zimnice.

*Tegle ostavite da se skroz ohlade pre nego što ih zatvorite. Ako smatrate da je isuviše hladno u prostoriji i da se neće postepeno ohladiti onda ih uvijte u neke stare prekrivače ili krpe.

*Kada pripremate kompot na voće sipate vreli sirup, zato pazite da tegle budu mlake i da ih ne stavljate na metalnu podlogu.

*Prilikom pasterizacije obratite pažnju da voda dostiže do polovine tegli, eventualno malo više. Nemojte dolivati vruću vodu, samo hladnu ili mlaku. Posudu obavezno obložite starim krpama ili novinama kako tegle ne bi došle u dodir sa metalom.

*Tegle sa pekmezom, džemom, marlemadom, ajvarom, pindžurom
obavezno malo zapecite u rerni  na 5 minuta kako bi se stvorila zaštitna korica.

*Slatko znate da je gotovo kada kapnete malo na tanjiriću i ta kap se ne razlije. 
Izvor:oklagija.rs

Popularni postovi