NAPRAVITE svoju sušaru od bačvi
- nabavite dvije limene bačve (nikako od nafte, otapala ili sličnih kemikalija). Najbolje su one od prehrambene industrije
- na dnu jedne bačve izbušite velike rupe, a na drugoj izrežite dno
- složite bačve tako da su okrenute jedna prema drugoj sa dnom, i napravite osigurače koji će spriječiti pomicanje
- instalirajte peć na drva
- bačve postavite na nekakv nosač i spojite dimovodnu cijev na ulaz bačve
- stavite šipke sa kobasicama na vrh bačve, pokrijet otvor jutenom vrećom i naložite vatru
- termometrom provjerite temperaturu dima, i prema tome podešavajte jačinu plamena
Ovo je sistem hladnog dimljenja, koji je najbolji za postizanje vrhunske kvalitete (pogledaj prilog o tehnikama dimljenja). Zato je potrebno tunel od bačvi što više udaljiti od peći, što je u ovom slučaju uspješno učinjeno. Dim prolazi duži put i pritom se hladi.