ŠEST osvježavajućih tikova za vruće dane

1. Izbjegavajte jako hladna i vruća pića
Dnevno biste trebali popiti barem tri litre tekućine. Dobar izbor su prirodne limunade, mineralna i obična voda. Ipak, obratite pozornost na to da pića nisu previše hladna kako tijelo ne bi osjetilo potrebu za dodatnim zagrijavanjem, a znojenje će pojačati i jako vruća pića.

2. Čuvate svoju bebu
Zvuči kao najnormalnija stvar na svijetu, ali još uvijek postoje roditelji koji svoju djecu pretjerano izlažu suncu. Bebama i u hladu treba visoki zaštitni UV faktor!

3. Klima u automobile
Razlika između vanjske temperature i one u automobilu ne bi smjela biti veća od šest stupnjeva. Ukoliko automobile rashladite na još niže temperature, možete dobiti probleme s tlakom, ukočenim mišićima ili prehladama.

4. Slane grickalice
Grickalice s većim udjelom soli tijelu vraćaju znojenjem izgubljenu sol. Inače, tijekom vrućih dana trebamo jesti lakšu hranu te puno voća i povrća.

5. Vrtoglavica
Ako vas muči vrtoglavica, podlaktice uronite u hranu vodu, ili dignite noge u zrak te stavite hladne obloge na vrat i čelo.

6. Jutarnje trčanje
Ljubitelji sportskih aktivnosti trebali bi se ograničiti na rane jutarnje ili kasne večernje sate. Idealno je vrijeme između 5-7 ujutro.

Popularni postovi