Jesenja kreativnost za cijelu porodicu!



Lepi ukrasi čine kuću prijatnijom. Ručno izrađeni ukrasi se često odlikuju ličnim pečatom, što ih čini jedinstvenim. Sledeći saveti i trikovi pokazuju da vas ništa ne sprečava da stvorite prijatan jesenji ambijent u vašem domu - a sigurno će pričiniti mnogo zabave i užitka za celu porodicu. Sve što vam treba je pravi alat, malo mašte i kreativnosti....

 

 

 

 

 

 

Jesenji venci

Sav potreban materijal možete da pronađete u jesenjoj šetnji: Kestenje, žirovi, bukovice, šišarke, orasi, šipurak, obojeno lišće i ostalo.

To znači da sve sastojke uzimate iz prirode i da nije potrebno da trošite novac na njihovu kupovinu u specijalizovanim prodavnicama. Za uvezivanje venca vam je potrebna hobi žica koja nije previše debela. Trebaće vam i drvene perle različitih veličina da dovršite venac.

Priprema: Najpre treba da izbušite rupu u sredini kestena, žira, oraha i ostalog materijala koji ste prikupili. Najbolji način da izbušite rupu je pomoću čekića i eksera. Ali budite pažljivi: Podmetnite nešto ispod svakog predmeta dok bušite rupe da ne biste oštetili sto ili pod. Možete da upotrebite i bušilicu.

Sada možete da počnete!
  • Isecite hobi žicu tako da bude odgovarajuće dužine.
  • Stavite prvi predmet na niz i podvežite ga čvrsto na kraju žice tako da ne može da se pomera.
  • Sada možete da nanižete sve preostale predmete jedan do drugog sa razmakom između ako želite da bude labavo. Ovo možete da postignete tako što ćete čvrsto vezati svaki nanizani predmet za žicu na željenom mestu da ne može da se pomera.
  • Možete da nižete i vezujete perle ili neki drugi materijal koji ste kupili između prirodnih materijala.
  • Kada završite, napravite čvor na kraju žice da bi venac mogao da se okači ili prikačite privezak.

    I to je to: Šareni venac koji posebno lepo izgleda kada se okači na prozor ili iznad vrata.

Životinje od kestena

Životinje od kestena su podjednako popularne kod mladih i kod starijih. Početnici i deca mogu brzo da ih naprave tako da izgledaju veoma dobro. Ali postoje i varijante za one naprednije, kada i odrasli mogu da puste mašti na volju i oduševe svoje goste.

Za izradu lakših životinja potrebno vam je samo kestenje, šibice i čačkalice. Za izradu složenijih životinja biće vam potreban nož, bušilica, lepak, samolepljive oči, krzno, vuna, itd. Jednom rečju, šta god zamislite.

Počnimo! Najpre treba da odlučite koju životinju želite da napravite.

Laka životinja za izradu bi bila na primer žirafa. Za nju će vam trebati prilično veliki kesten koji će da predstavlja telo. Izbušite četiri rupe na donjoj strani kestena, dve spreda i dve na zadnjoj strani. Uvucite šibicu ili čačkalicu u svaku rupu da biste napravili žirafine noge. Potom pronađite četiri mala kestena iste veličine. Od njih napravite kopita. Izbušite rupu u svakom od malih kestena i navucite ih na šibice. Potom izbušite još jednu rupu na gornjoj polovini tela tako da možete da uvučete čačkalicu i napravite žirafin vrat. Na kraju, izbušite rupu na još jednom malom kestenu i postavite ga na vrat. To će predstavljati glavu.

Zmija od kestena može takođe da se napravi veoma lako i bez šibica. Da biste je napravili, potrebno je da nanižete izbušeno kestenje na nit kao da pravite lanac. Kada pravite zmiju, treba da se pobrinete da je upotrebljeno kestenje nanizano po veličini. Stavite prvo najveći kesten, a zatim redom do najmanjeg. Da biste napravili da stvarno izgleda kao zmija, možete da joj naslikate oči i zalepite jezik od crvenog papira ili filca.

Za izradu komplikovanijih životinja ne postoje uputstva ili ograničenja. Sve dolazi u obzir dok je god zabavno i izgleda dobro. Pustite mašti na volju.

gardena.com

Popularni postovi