Vrećice čaja bacate u smeće? E pa nemojte!


Vrećice čaja bacate u smeće? E pa nemojte!

Vjerojatno znate da je šalica čaja od kamilice ili zelenog čaja dobra za tijelo i umirujuća za dušu, no jeste li znali da ti čajevi mogu biti korisni i za kuću?


Ponovno korištenje već iskorištenih vrećica čaja nije nikakva novost. U drevnoj Kini čaj se palio u ljetna predvečerja kako bi štitio od neželjenih kukaca. Ne bacajte vrećice čaja nakon prve uporabe. Evo kako ih sve možete iskoristiti. 

Marinirajte meso 
Meso koje namjeravate spremiti za ručak marinirajte u ostacima čaja ili uz pomoć iskorištenih vrećica za čaj kako biste spriječili da ono postane tvrdo i žilavo. Slatkoća čaja obogatit će okus mesa i održati ga vlažnim. 

Očistite prozore 
Čaj može ukloniti masnoću i mrlje na ogledalima. Jednostavno skuhajte 'drugu rundu' čaja s jednom ili dvije stare vrećice i to iskoristite kao sredstvo za čišćenje. Za to vam, vjerovali ili ne, mogu pomoći i filtri za kavu. 

Osvježite ormar 
Kako biste uklonili ustajale mirise iz ormara, u njega stavite tanjur s nekoliko osušenih vrećica čaja koje će 'upiti' neugodne mirise i vašem ormaru dati svježinu. Istu stvar možete napraviti i s cipelama: ako imaju neugodan miris, u njih stavite vrećicu čaja. 

Rješenje i za tepih 
Kako biste osvježili stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Neka na njemu odstoje desetak minuta, a kasnije ih jednostavno možete usisati. 

Foto: Thinkstock

Pognojite biljke 
Gnojivu koje koristite za poboljšanje rasta biljaka dodajte nekoliko vrećica čaja. Ako ne volite izgled vrećica u zemlji za cvijeće, jednostavno istresite sadržaj vrećice u gnojivo. 

Uklonite mrlje na toaletu 
Kako biste uklonili ružne mrlje s dna WC-školjke, ubacite u nju nekoliko vrećica čaja i neka tamo odstoje nekoliko minuta (ako su mrlje zaista tvrdokorne, ostavite da stoje duže). Kad pustite vodu, s vrećicama će otići i mrlje. 

Skuhajte dvije šalice čaja 
Vrećice čaja nisu samo za jednokratnu upotrebu. Istu vrećicu možete iskoristiti za kuhanje više od jedne šalice čaja, a to će vam dugoročno sačuvati novac. Samo pustite da vrećica odstoji u vodi malo duže nego prvi put kako bi čaj imao jednako dobar okus. 

Popularni postovi