Zašto je koristan jorgovan

Postoji li uopće osoba za koju možemo reći da ne voli jorgovan? Ako i postoji tada se zasigurno radi o manjem broju ljudi, koji jednostavno nisu uspjeli shvatiti čaroliju koju taj cvijet pruža.

Jorgovan je poznat kao cvijeće bjelogoričnog grma, odnosno malog drveća, čija visina može ići sve do deset metara. Doba kada jorgovan cvjeta obuhvaća period od travnja do mjeseca svibnja.
To je vrijeme kada se krene buditi sva ostala priroda, kada čarolija dolazi do izražaja u punom svom sjaju. Možemo slobodno reći kako se radi o cvijeću koje simbolizira početak proljeća.
Zaog svog osebujnog izgleda poznato je kako ga možemo vidjeti u parkovima diljem Europe. Potekao je upravo sa našeg područja, odnosno s Balkanskog poluotoka koji se smatra njegovom domovinom.
Osim što ima osebujan miris zbog čega se koristi već duži niz godina u parfumerijskoj industriji, jorgovan je isto tako svoje mjesto našao i u narodnoj medicini. Prema mišljenju velikog broja stručnjaka stoji kako je kora biljke prilično ljekovita.
 Izvor:savjetnica.com

Popularni postovi