Najčudnije cvijeće na svijetu

Naš svijet je pun čudnih stvari kao što je čudna životinja, čudnih gradova i čudne biljke i tako dalje. Već sam pisao o nekim čudnim potrazi životinja poput mačaka i pasa. Također sam pisao o nekim od najčudnijihgradovi. Sada je vrijeme za pisanje o nekim najčudnije cvijeće u svijetu možete naići.
Postoje mnoga mjesta na Zemlji koja su neistražena poput Amazone, gdje možete pronaći razne bizarne flore. Ponekad, neke od najčudnijih biljaka može biti ni u vlastitom dvorištu. Ovdje su takvi šest cvijeće koje su stvarno čudno.
1)Darcunculus vulgaris (Voodoo Lily)

Poznat kao zmija ljiljana, voodoo ljiljan ili zmaj Arum, ovaj cvijet izgleda kao da je došao iz filma znanstvene fantastike. Cvijet je porijeklom s Balkana, a također je pronašao u Grčkoj i dijelove Anadolije. To je uvedenPrije Amerika nekoliko godina i stoga, može se naći u Tennesseeju, Kaliforniji i Oregonu. miris cvijeta je prekršaj i nedopustivo. cvijet privlači muhe zbog noćnih cvat. Ove muhe pomoći cvijeće oprašuju.

 Stapelia grandiflora (Star cvijet)


Stapelia grandiflora također naziva zvijezda cvijet zbog svoje zvijezde nalik izgledu. Cvijet najčešće boje mesa, pa čak se miriše trulog mesa. Latice su dlakave u različitim stupnjevima, a oni su bijeli, nalik plijesni rastu na trulom materije. Nekiod vrste, kao što su Stapelia gigantea cvatu vrlo velikih dimenzija (do 16 cm) u promjeru. Neke druge zajedničke imena ovog cvijeta su zvijezde cvijet, div žaba cvijet, mrtav konj biljka, Zulu diva i zvijezda kaktus.

3)Rafflesia Arnoldii


Popis najčudnije cvijeća u svijetu neće biti potpun bez ovog cvijeta. Rafflesia je ne samo jedan od najčudnijih cvijeća, ali iSvjetski najveći cvijetCvijet otkriven je 1818 u jednoj indonezijskoj prašumi. To se može naći u Jugoistočnoj azijskim zemljama, kao što su Sumatra, Indonezija, Borneo i Filipinima. Cvijet može narasti i do 100 cm (više od 3 metara) u promjeru, aima pet velikih latica kožnate. To je parazitska biljka koja se montira na biljci domaćinu hraniti nakon njegove vode i hranjivih tvari. Slično cvijeća navedenih, Rafflesia previše miriše trulog mesa. Ovaj miris privlači muhe i strvinama bube koje pomažu uoprašivanje.

4)Amorphophallus titana (Corpse cvijet)
 
Ako Rafflesia je najveći svjetski cvijet, Amorphophallus je svjetski najviši cvijet. U stvarnosti, to je zapravo nakupina cvjetova. Naraste do 10 ft (3 MTS) visok. Cvijet je također pozvao leš cvijet. To možese naći u ekvatorijalnom prašuma Sumatre i Indonezije. cvijet raste iz kukuruza oko 20 centimetara u promjeru i težine preko 50 kilograma. Nakon nekoliko mjeseci, bud će razviti što počne rasti po stopi od 4 do 20 centimetara dnevno.Biljka zagrijava spadix na gotovo ljudske temperature tijekom cvatnje, čime se emitira truo miris propadaju meso. Ovaj miris privlači oprašivače poput strvina bube i meso leti. Slično Rafflesia, cvijet cvjeta u potpunosti za 2-3 dana, a onda propada.

5)Hydnora Africana (Hydnora Triceps)
 Ovo je još jedna parazitska biljka koja raste u pustinjama Južne Afrike. To je jedinstven cvijet kao biljka ima apsolutnonema lišćaJoš jedna zanimljiva stvar je da biljka je vidljiva jedino za vrijeme cvatnje cvijet kao cijela biljka je pod zemljom. Samo cvijet nastaje na površini od ispod zemlje. Struktura postrojenja (zovu ga stabljike ili korijena) priložitiza domaćina korijena za uzdržavanje. Baš kao i svaki drugi cvijet je gore spomenuto, cvijet ima smrdljiv miris koji vara oprašivače i privlači ih učiniti oprašivanje posao.











6)Aristolochia Gigantean (brazilski Nizozemac je Pipe)


Poznat kao brazilske Nizozemac je cijev i Giant Pelican cvijet, ovaj cvijet je porijeklom iz Brazila, pogotovo Bahia i Minas Gerais raslinje. To je jedan od najvećih i bizarnih cvijeća možete naći. Mnogi od tih vrsta ima kukaca zamke. KestenCorolla je od 12 do 16 inča (veliki tanjur) preko i ima? pozivajući? otvor koji vodi do kukaca zamku.cvijet smrdiPrivlačenje oprašivača poput gljiva komaraca koji obaviti posao oprašuju cvjetove.
To su samo neke od najčudnije cvijeća možete pronaći u svijetu.

Popularni postovi