Ukrasna ograda za vrt - URADI SAM!

UKRASNA OGRADA ZA VRT

Ako u vrtu imate povrtnjak, idealno bi bilo da ga odvojite i zaštite od ostatka vrta. To je najlakše učiniti s manjom ogradom, a ova mala, niska ogradica je upravo idealna za to. Jednostavna je za izradu, a možete je napraviti od gotovih elemenata ograde koji se mogu nabaviti u trgovačkim centrima ili od jelovih letvi ili brodskog poda.Završnom obradom ogradu možete uklopiti u okruženje i dati joj izgled kakav želite.
1. Kupljena ograda je imala ukrasne završetke koji su u ovome slučaju maknuti. Ako se vama sviđaju, vi ih ostavite. Ili nabavite ogradu bez takvih završetaka.

2. Ogradu izmjerite i po visini označite sredinu. Desetak centimetara od te sredine vijcima učvrstite dvije letve, iznad i ispod sredine.

3. Kružnom ili ubodnom pilom razrežite ogradu po sredini tako da dobijete dvije identične male ogradice.

4. Na ćoškovima vrta postavite metalne nosače stupova (zakopate ih u zemlju), a u njih učvrstite drveni stup odgovarajućeg promjera i na njega pričvrstite ogradu. Ako je stranica vrta dugačka, onda na svakih nekoliko metara postavite takve nosače koji će držati ogradu.

5. Nakon postavljanja, ogradu pobojajate u željenu boju. Možete je samo premazati nekom lazurom, a možete i bojama.

6. Ako povrtnjak želite zaštititi i od ulaska manjih životinja onda vam preporučamo da nabavite žičanu ili plastičnu mrežu koju uz pomoć klamerice pričvrstite u donjem dijelu ograde.

Popularni postovi