Napravite svoj "vodeni vrt"

Gradnja vodenog vrta pružiti će Vam miran, tih bijeg za Vaša osjetila. Ne postoji ništa više smirujuće nego kada nakon napornog dana uživate u zvukovima vode i prekasnim mirisima cvijeća.
Vodeni vrt također može privući mnoštvo divljeg života u Vaš mali raj. Pokušajte pronaći mnogo egzotičnog bilja uz slap vode. Svoj vrt možete dizajnirati na osnovi toga koliko novca namjeravate potrošiti i na temelju izgleda koji želite stvoriti.
Mnogo biljaka u vodenom vrtu zahtijevati će 5-6 sati sunca svaki dan. Imajući to na umu, izaberite sunčano mjesto za svoj vodeni vrt. Pokušajte izbjeći mjesta blizu drveća, kako se otpali listovi ne bi raspadali u vodi.

Možete razmišljati o dodavanju ribe u svoj vodeni vrt. O ovome morate razmisliti prije nego počnete kopati mjesto za jezerce. Ako stanujete u područjima gdje je hladna klima, vodu ćete morati grijati kako bi biljke i ribe preživjele.

Vaš vodeni vrt možete obložiti sa Fiberglasom, fleksibilnom gumom ili PVC plastikom. Rastezljiva guma neće se potrgati i dugo će trajati.

Kada kupujete sve potrebno za instalaciju vodenog vrta, obično dobijete set u kojem se nalazi prekrivač, pumpu i mnogo ostali materijala koje ćete trebati. Stavljanje sloja pijeska ispod jezerca, održavati će ga na mjestu i stvoriti sloj zaštite od kamenja i ostalih oštrih grana pod zemljom.

Pomoću pumpe, voda će cirkulirati kako voda ne bi ustajala. Također će dodati potrebni kisik za ribe i smanjiti će broj komaraca i ličinki u vodi. Dobra i kvalitetna pumpa trajati će duže i obavljati će dobar posao cirkulacije vode i snabdijevanje zrakom.

Biljke posađene uokolo vode ne samo da će biti lijepe već će služiti svrsi. Biljke stvaraju hlad, što smanjuje razvoj algi. Vodene bilje poput bamboo - cattail, bambus i vodeni iris trebaju se posaditi u spremnik kako bi se spriječila prenapučenost. Vodeni lopoči su vrlo popularni i lijepi, imaju mirisne cvjetove.

Vrtlarenje u vodenim vrtovima može biti odličan hobi i izvor zadovoljstva za starije i mlađe. Može dati prekrasnu vrijednost i mjesto za relaksaciju i odmor.


Izvor:nekretnine-prodaja.com

Popularni postovi